Karaman Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde tadilatı yapılan ve yenilenmiş hali ile vatandaşlarımızın huzuruna sunulan tarihi Tartan Konağı, kültürel etkinliklere devam ediyor. Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Karaçelebi ve Güray Kırbıyık’ın resmettiği birbirinden güzel Karaman resimleri Tartan Konağı’nda ziyaretçilerini bekliyor. 
 
Karaman’ın tarihi konaklarından biri olan Tartan Konağı, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Karaman Belediyesi’nce düzenlenen ve Karaman sokaklarının konu alındığı resim sergisi büyük ilgi görüyor. 
 
Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar, Tartan konağının ziyaret dışında kültürel etkinliklerde de faaliyet göstereceğini belirterek, “Tartan Konağı belediyemiz bünyesinde ziyaret edilen tarihi bir mekan. Buranın adını daha çok duyurmak ve vatandaşlarımıza farklı mekanlarda bir takım programlar sunmak için konağın kapılarını çeşitli etkinliklere açtık. Şuanda Karaman’ın birbirinden güzel fotoğraflarını halkımızın ziyaretine sunduk. Tarihi Tartan Konağı’nda sadece sergiler değil, daha birçok etkinlik için hazır durumda. Karamanlı hemşehrilerimizi hafta içi her gün 08.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilecek sergimize bekliyoruz” dedi.