Karaman Kent Konseyi Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Kent Konseyi Meclisi, yapılan faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

Toplantıda Meclis Başkanı Hüseyin Gerçek, karşılıklı istişarenin önemine değinerek, basın mensuplarının fikirlerini ve önerilerini önemsediklerini ifade etti. Çok sayıda basın mensubu ve meclis üyesinin katıldığı toplantıda karşılıklı tanışmanın ardından, konseyin daha önceki günlerde yapmış olduğu, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

Meclis üyeleri hakkında bilgiler veren Meclis Başkanı Gerçek: “Bizim önceki kurul 73 kişiydi. Tabi 73 kişiyi toplamak zor oldu. Biz ufak bir yönerge değişikliği ile azalttık. En az 7 kişiden oluşacak maddesini koyduk. Şu an da 15 kişiyi yürütme kurulu yaptık. Karaman Kent Konseyi Meclis Üyeleri 19 kişiden oluşuyor” dedi.

Meclis Başkanı Gerçek, Kent Konseyinin yaptığı faaliyetler hakkında ise şunları kaydetti:

“Spor Meclisi tarafından, Türkiye Masterlar-Veteranlar Milli takımı 14.02.2020- 16.02.2021 tarihine kadar ağırlandı. 15.02.2020 tarihinde Karaman Masterlar-Veteranlar takımıyla maç yaptılar. Maç KonTV tarafından çekildi. Bu çekim Bengü-Türk tarafından yayınlandı. Antrenör Güvenç Kurtar tarafından 1 saat Karaman anlatıldı. Kadın Meclisi tarafından 2020 Şubat ayında Adana kültür gezisi yapıldı. 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar gününde Türk Dünyası Parkı’na fidan dikimi yapıldı. Şehitlikler ziyaret edildi. Açık cezaevinde bayan hükümlülere kitap verildi. Sosyal Yardım Meclisi 2019 yılında 25 üniversite öğrencisine 100’er TL, 2020 yılında 18 üniversite öğrencisine 150 TL burs verildi. 2021 yılında 20 öğrenciye 200 TL burs verilmesi düşünülmektir. Yardım amacıyla sabah kahvaltıları ve arabaşı günleri gibi faaliyetlerde bulunulmuştur. Kent Konseyimizde miniklere, güzel sanatlar liselerine hazırlananlara ve hobi amaçlı olarak Resim Kursu Verilmiştir. Talep olması halinde kurslara devam edilecektir. Kent Konseyimizde evlenecek çiftlere ve eğitim amaçlı folklor kursları verilmiştir. ALES sınavı için matematik kursu verilmiştir. Yunus Emre’yi anlamak ve yaşatmak, Türk Dil Bayramı etkinlikleri ve Türk Dünyası Etkinlikleri komisyonları kurulmuş, bu komisyonlar kendi alanlarıyla ilgili projeler hazırlamış, bu projeler bir komisyon tarafından Karaman Belediye Başkanına sunulmuş ve bu projeler belediye başkanımız tarafından kabul edilmiş ancak pandeminin araya girmesiyle Meclise gönderilememiştir. Bu yıl Karaman Kent Konseyi, Türkiye Konseyler Birliği’ne üye olmuştur.
Bu yıl Balıkesir Kent Konseyi’nde düzenlenecektir. 18 – 21 Kasım tarihlerinde 3. KenTV Konseyleri Sempozyumu düzenlenecektir. Konseyler birliği kent konseylerine 10 konu başlığı göndermiştir. Bu konuda akademik makale yapabileceklerini bildirmiştir, bizde kent konseyi olarak 2 konu üzerinden sunumlu sözlü bildiri hazırladık.

Özet bildiri, kentlilik bilinci ve trafik kültürünün oluşumunda kent konseylerinin rolü; Karaman Örneği Bu çalışma K.M.Ü Doç. Dr. Sefa Usta ve Karaman kent konseyi başkanı Hüseyin Gerçek tarafından yazılmıştır. Özet bildiri, Kent kimliği Kentsel Bellek ve Müze İlişkisi; Karaman Üzerine Bir İnceleme. Kent Konseyi İdari işler Koordinatörü Ziya Musluoğlu ve Karaman Belediyesi başkan yardımcımız Eyüp Hüsamettin Aslan tarafından yazılmıştır. Yazılar kabul edildiğinde 18-21 Kasım 2021 tarihinde kent konseyi olarak sunum yapılacak, bilimsel makaleler sempozyum kitabında yayınlanacaktır.
Kent konseyleri birliği 18- 21 Kasım tarihinde yayınlanmak üzere projesi olan kent konseylerinin projelerini resim ve yazı olarak bildirilmesini istemektedir.

Konsey olarak önceden başlatılmış olan ihtiyaç sahiplerine gelinlik ve hasta yatağı sağlanması projesi “İHTİYACIN VARSA GÖTÜR İHTİYACIN BİTİNCE GETİR’’ adı altında gönderilecektir.”

Meclis üyeleri ise şöyle;

Kadın Meclisi (İclal Doğruöz)
2-Gençlik Meclisi (Çetin Özkan)
3-Engelli Meclisi (Ercan Çalışkan)
4-Spor Meclisi (Mehmet Ali Demir)
5-Çevre Meclisi (Gökçe Sarı)
6-Trafik ve Ulaşım Meclisi (Nail Gülhan)
7-Kültür ve Turizm Meclisi (Özlem Koçak)
8-Eğitim ve Sosyal İşler Meclisi (Yaşar Çalışkan)
9-Basın Yayın ve Haberleşme Meclisi (Fatih Özgür)
10-Sosyal Yardımlaşma Meclisi (Huriye Tekinbay)
11-Kent Vizyonu ve Hemşehrilik Meclisi (Hasan Özünal)
12-Sağlıklı Yaşam Meclisi (Murat Ekiz)
13-Erozyonla Mücadele ve Doğayı Koruma Meclisi (Alptekin Yıldırım)
14-Kent Hayatı ve Gönüllüleri Meclisi (Mustafa Sarı)
15-Süt ve Hayvancılık Meclisi (Süleyman Akkuş)
16-Bağımlılıkla Mücadele Meclisi (Tanser Türkmen)
17-Tarım ve Kırsal Kalkınma Meclisi (Ahmet Yıldız)
18-Etik ve Değerler Meclisi (Ziya Hotamışlı)
19-Yunus Emre ve Hoşgörü Meclisi (Kemal Kabasakal)
 

KARAMAN KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU
1-) Eyüp. H. Aslan
2-)Osman Ülkümen
3-)Bayram Uysal
4-)K. Gökhan Şancı
5-)İclal Doğruöz
6-)Çetin Özkan
7-)Öznur Çimen
8-)Kamil Akbaş
9-)Mahmut Büyükyağcı
10-)Ali Öngay
11-)Ömer Çetin
12-)Kamil Çalıkuşu
13-)Adnan Dönmez
14-)Celal Aslan
15-)Fatih Evcen
Yedek:
1-)Ziya Musluoğlu
2-)Ercan Uzel
3-)Sami Karagöz