Konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında:

“Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Koruyucu aile hizmeti ile amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. İlimizde halen koruma altında olan 47 çocuğumuzun koruyucu aile hizmet modeliyle aile yanında bakım ve gözetimleri sağlanmaktadır.

Korunma altına alınan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanması, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının arttırılması amacıyla, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2021/12 sayılı Genelge ile 30 Haziran gününün "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda koruyucu aile olarak bir çocuğun bakım ve gözetimini üstlenen tüm ailelerimizin koruyucu aile gününü kutlar, aramıza katılmak isteyen tüm ailelerimizi İl Müdürlüğümüze bekleriz” ifadelerine yer verildi.