Mesajlarında şu ifadelere yer verdiler;
“Dezavantajlı bireylerin toplumsal hayatta varlık gösterebilmeleri, ortak sağduyu ile gerçekleşecek ve toplumu zenginleştirecek bir unsurdur. Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Dezavantajlılar Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, bu sağduyunun ortaya çıkması ve dezavantajlı bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artması için önemli bir gündür.
Dezavantajlı bireylere dönük gerçekleştirilecek her türlü çalışma, fırsat eşitliğini arttırarak dezavantajlı bireylerin toplumsal hizmetlerden en az dezavantajlı olmayan bireyler kadar faydalanabilmesini sağlayacağı için Türkiye'yi de çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli özelliklerden biri olacaktır.
Maalesef dünyamızda hızla bozulan çevre dengesi, genetiği değiştirilmiş gıdalar, iş ve trafik kazaları ve artan çevre kirliliğinin doğal sonucu olarak her yıl engelli sayısı da hızla artmaktadır. Unutmayalım ki hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız.  Önemli olan toplum olarak bu durumu kabullenmek, dezavantajla

rın yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak onlara yönelik girişim ve çabaları ortaya koyabilmektir.Dezavantajlıları anlamak, anlatmak, duygularına tercüman olmak, sorunlarına çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak, dayanışmalarını geliştirmek, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, hayatlarını anlamlı hale getirmek hepimizin görevidir.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak 3 Aralık Dünya Dezavantajlılar Günü vesilesiyle dezavantajlı vatandaşlarımızın topluma katılımları, kendilerini geliştirebilmeleri ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri konusunda oluşan toplumsal bilincin artarak devam etmesi umuduyla tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz” dediler.