Düzenlenen toplantıya Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret İl Müdür Vekili Ayşe Türkdoğan ve Tüketici Dernek Başkanı Ali Akar’da katıldı.
Ticaret İl Müdürlüğü Uzmanları tarafından, “Fiyat etiketi yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve yerli üretim logosunun kullanımına ilişkin yayınlanan tebliğ ile ilgili bilgilendirme amacıyla bu toplantı düzenlenmiştir.

Toplantıda Fiyat Etiketi Yönetmeliği Tebliğinde yapılan değişikliklerle ile ilgili katılımcılara bilgi veren Uzmanlar, tebliğin amacı, etiket bulundurma zorunluluğu, etikette bulunması gereken bilgiler, etiketin şekli ve yaptırımlar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Ürünlerin birim fiyatı ve satış fiyatlarının etiket üzerinde mutlaka belirtilmesi gerektiğine vurgu yapılarak, Türkiye’de üretilen ürünlerin etiketlerinde de mutlaka Yerli Ürün logosu bulunması gerektiğini belirtildi. Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunan ürünlerde geçerli fiyatın tüketicinin lehine olan fiyat olacağı ifade edildi.

Toplantı, yapılan sunum ile devam etti. Sunum bitiminde soru-cevap bölümüne geçilerek toplantı sona erdi.