Başkanlar mesajında şu görüşlere yer verdi: “ 15 Temmuz darbe girişimini ilk öğrendiğimiz andan itibaren TOBB çatısı altındaki tüm oda ve borsalarla birlikte  devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Dün olduğu gibi bu gün de devletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde mücadele edilecektir. Milletimizin huzuruna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihte bu tip yapılanmalarla yaptığı mücadele ve reformların ne kadar yerinde olduğunu maalesef acı bir tecrübe ile daha iyi anlıyor, kendisini minnetle yad ediyoruz.  Milletimizin milli ve manevi duygularını istismar ederek palazlanmış bu tipteki yapılandırmalara milletimiz bir daha asla müsaade etmeyecektir.

15 Temmuz 2016 tarihinde  gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir dirilişe imza atmıştır. Bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, bundan böyle hiçbir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. Bu memleket şehit kanlarıyla sulanarak vatan yapılmıştır, vatan uğruna nice canlar feda edilmiş Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşında, son olarak 81 ilin meydanlarında bütün dünya buna şahit olmuştur. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır.

Ülkemizi, tarihinde görülmemiş bir karışıklık ve kargaşaya sürüklemek, Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmak isteyenlere rağmen, milletimizin hiçbir güç odağına fırsat tanımayacağına olan inancımızla, “15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ”nde; Vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anar, milletimize şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verdiler.