Karaman Belediyesi tarafından geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesinde Yenişehir Mahallesi Ertuğrul Gazi Bulvarı’ndaki yolda asfaltlanması için kazı çalışması yaptı. Bayram sonrası da asfaltlanmayan toprak yol, mahalle sakinlerinin canına tak ettirdi. Araçların toprak yoldan geçmesiyle mahallede toz dumanı oluşurken, çevredeki evlerin cam ve balkonlarında toz birikiyor.

Her gün evlerinin balkonunu ve camlarında temizlik yapmaktan şikayetçi olduklarını ifade eden vatandaşlar, toprak yoldan çıkan toz dumanını önlemek amacıyla belediyeye talepte bulunarak ancak yolda sulama çalışması yaptırabildi. Yetkililere seslenerek bir an önce yolun asfaltlanmasını isteyen vatandaşlar ayrıca yoldan geçen araçlarında fazla hızı yaptıklarını dile getirerek can güvenlikleri içinde tümsek istiyor.

Kimliğinin öğrenilmesini istemeyen bir vatandaş gazetemize konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şunları ifade etti:

“Belediye, Kurban Bayramı öncesinde bu yolda çalışma yaptı ancak yol toprak halde bırakıldı. Yoldan geçen araçların arkasından oluşan toz dumanları mahallemizi sarıyor balkonlarımız ve camlarımızda toz birikintileri oluşuyor. Toz birikintisinin oluşmaması için belediyeye çok talepte bulunduk ama sadece yolu suladılar. Mahalle sakinleri olarak biz bu yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz. Ayrıca bu yolu da kullanan sürücüler oldukça fazla hız yapıyor çocuklarımızın, bizlerin canlarını tehlikeye atıyorlar. Can güvenliğimiz içinde tümsekte istiyor yetkilileri göreve davet ediyoruz.”