Raziye Gençer Petek, Şerife Uçkun ve Bulgaristan'dan Magdalena Petkova kuruculuğunu yaptığı eTwinning projesi olan Minikler İçin Deneylerle Stem Projesi başarıyla tamamlandı.

Konutla ilgili olarak yapılan açıklamada:

“Projemizde: 4-11 yaş öğrencilerin STEM eğitiminde yer alan; fen, matematik, kimya, mühendislik ve doğa eğitimlerinin temelini, seviyelerine uygun olarak deneylerle öğrenebilmeleri planlanmıştır. Türkiye’den 10 okul öncesi ve ilkokul, Bulgaristan’dan üç okul öncesi öğretmeninin öğrencileri ile birlikte yürüttüğü bir projedir. 

Okulda yapılan deneyler; hava, su, toprak temalı, tepkimeler ve spesifik deneyler olarak gruplanmış, bir plan dahilinde her hafta bir tema işlenmiştir. Öğrenciler doğayı deneyimlerken, hava, su ve toprağa dokunmuş, yaşadıkları çevrenin ve olguların farkına varmışlardır. Sınıf ortamında minyatür uygulamaları yapılan bazı tehlikeli deneyler ve uzay, web 2.0 araçları kullanılarak, üç boyutlu ve simülasyon olarak gözlenmiştir. Görsel okuma, anlatım, yorumlama, drama vb. yetenekleri gelişmiştir. Deneylerle grup oluşturma eyleminde bulunmak onların çalışma ortamıyla olumlu yönde gelişmesini sağlamıştır. Proje ortağı diğer okullardaki akranları ile yeni dostluklar ve etkileşimler sağlamışlardır. Proje grubunda yapılan deneyler ve stem etkinlikleri okulda sergilenmiş, diğer öğretmen ve öğrenciler de bu proje hakkında fikir sahibi olmuştur. Ayrıca; öğrenciler evlerinde ve çevrelerinde özellikle web 2.0 araçlarının yaygınlaşması ve tanınması konusunda oldukça fazla katkı sağlamışlardır. Okul web sitesi ve sosyal medya haberleri ile de proje geniş kitlelerde farkındalık yaratmayı başarmıştır.

Proje ortaklarımız; Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu'ndan Fatih ÇELİK, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu'ndan Özcan ÜSTÜN, Fethi KARABACAK ,Dr Sadık Ahmet İlkokulu'ndan Fatma KUZU, 19 Mayıs İlkokulu'ndan Hatice Didem KÜÇÜKBASMACI, İstanbul Nurten Yıldırım Sancak Ana Okulu'ndan H. Sengül PINAR, Gevher Hatun Ana Okulu'ndan Merve UZUN, Medine Yaşar Evcen Ana Okulundan  Zekiye BİLGİ, Bulgaristan'dan iki, Hırvatistan'dan üç okul öncesi öğretmeni” ifadelerine yer verildi.