İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karaman İmam Hatip Ortaokulu’nun koordinatörlüğünde yürütülen Akıl Oyunları Turnuvası’nın ödül töreni, Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Karaman İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen turnuvada, 6 okuldan 182 öğrenci; Mangala, Çin Daması, Koridor, Rubiks Race, Reverse, Abalone, Hanoi, Hedef 5 ve 9 Taş kategorilerinde yarıştılar.

Karaman İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Emin Acar’ın sunumuyla gerçekleşen programda akıl oyunlarının öğrencilere kazandırdıkları hakkında bilgi verildi. Acar sunumunda “2004 yılından bu yana Türkiye‘de anaokullarında, ilk, orta ve lise okullarında, üniversitelerde, fuarlar ve çeşitli ortamlarda tanıtılan zekâ oyunları; zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Biz büyükler için işimiz ne anlama geliyor ise, çocuk için de oyun aynı önemi arz eder.” dedi.

Sunum sonunda turnuvada derece alan öğrenciler madalyalarını ve kupalarını şube müdürlerinden aldılar. 5 dalda birinci gelen İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emre Samet Çömçe büyük alkış aldı. Turnuva sonuçlarına göre 9 farklı kategoride derece alan öğrenci isimleri şunlardır:

Mangala: Emre Samet ÇÖMÇE- Karaman İmam Hatip Ortaokulu

Hedef 5: Emre Samet ÇÖMÇE – Karaman İmam Hatip Ortaokulu

Çin Daması: Muhammet Metin AKGÜN -Gevher Hatun Koleji

Koridor: Emre Samet ÇÖMÇE -Karaman İmam Hatip Ortaokulu

Hanoi: Sema Nur ESKİCİ -Anafartalar Ortaokulu

Abalone: Emre Samet ÇÖMÇE Karaman İmam Hatip Ortaokulu

Rubiks Race: Ebru ÖZDEMİR- Anafartalar Ortaokulu

9 Taş: Emre Samet ÇÖMÇE Karaman İmam Hatip Ortaokulu

Reverse: Ali ÖZKAN -Gevher Hatun Koleji