Selamlama konuşmasını yapan Karaman Lisesi Müdürü Hasan Erkan şunları söyledi. “Okulumuzun bütün alanlarda ilk sıralarda yer alması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Mevcut öğrencilerimize rehber olması amacı ile okulumuzdan mezun olmuş kariyer sahibi öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz. Onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir. Bizleri kırmayarak davetimize katılan Kazım Nas Hocamıza teşekkür ederim.” 
Daha sonra kürsüye çıkan eski milli futbolcu Kazım Nas Başarı hikayesini şöyle anlattı. “1987 yılında bu okuldan mezun olmanın gururunu yaşadım. İlk istemediğim bir bölüme yerleştim ve gitmek istemedim. Ve futbol hayatıma devam ettim. Başarı merdivenlerini hayal ederek, çalışarak ve sabrederek tırmandım. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Lise öğrencisi iken herkesin uyuduğu saatte kalkarak kilometrelerce koştum. Hayal kurdum. En büyük hayalim Türkiye 1.Futbol Liginde futbol oynamaktı. Onu başardım ve hayallerimin ötesine geçerek A Milli Futbol takımında oynadım. Daha da hayal ötesine geçerek şimdi de üniversitede öğretim üyesi oldum. Önce hayal kurdum. Çok çalıştım. Ve sabrettim. İşte benim başarımın sırrı budur.” dedi.
Okul Müdürü Hasan Erkan’ın çiçek takdimi ile program sona erdi.