Soydan, yaptığı basın açıklamasında; “Karaman Organize Sanayi yolu üzerinde ilk adı KARMEY sonrasında aroma şimdilerde ise DÖHLER olarak faaliyet gösteren meyve suyu fabrikasında TEKGIDAİŞ Sendikası çatısı altında fabrika çalışanı işçiler 2016 yılında sendikal hareket başlattılar yasanın istediği çoğunluğu sağladılar o gün yasa, anayasa tanımayan yerel yöneticiler 32 işçi arkadaşımızı işten attılar ve çoğunluk tespitine itiraz ettiler. Davalar 5 yıl devam etti davalar en son Yargıtay kararı ile çalışanların lehine 2019 aralık ayında sonuçlandı.

Kanunlarımız ve mahkemelerimizin sendikamıza verdiği yetkiye istinaden fabrika yönetimi ile görüşmelere başlamayı umut ederken beklerken fabrikamızın yereldeki yöneticileri pandemi ve Cumhurbaşkanımızın bu dönemde işçi çıkarmak yasaktır emrine karşı çıkarak ve kendi deyimi ile kitabına uydurarak bir eşkıya mantığı ile tekrar sendika üyesi işçileri işten atmaya başlamıştır.

Eminim ki Yerel yöneticilerin yaptıkları bu eşkıyalıktan fabrikamızın alman işvereninin haberi yoktur haberi olsa bu eşkıyalıklara izin vermeyeceğinden eminim. Belki fabrika yönetimi bizleri de tahrik ederek yapmış olduğu kanun, yasa, anayasa ve yargı tanımaz tutumuna bizleri de çekmek istiyor biz TEKGIDAİŞ sendikası ve fabrika çalışanları olarak devletimizin bütün kurumlarına adalete olan inancımız tamdır ve yasalara uygun hareket ederek hedefimize ulaşacağız yerel yöneticilerin eşkıyalıklarına alet olmayacağız.

Muhterem basın mensupları Karaman’ımızın siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri saygı değer Karaman halkı Karaman’ımızda kurulu bulunan önce Türkiye Cumhuriyeti’nin milli bir varlığı ve sonra Karaman’ımızın önemli kuruluşu olan bu fabrikamız basiretsiz ve eşkıya mantığı ile idare eden yöneticilerin insafına bırakılamaz.

Maazallah egoist ve yasa tanımaz yöneticiler eli ile bu nazik dönemde işten atılan ve evinin ihtiyaçlarını karşılayamayan ve eşine mahcup olan bir kocanın çocuğuna bir çikolata alamayacağı için içine akıttığı gözyaşları ve sessiz çığlığında boğulan bir babanın sessiz çığlığı ve gözyaşında Karaman olarak hepimiz boğuluruz. Ama bu sorumlukta öncelik payı kamuoyunu bu konuda yeteri kadar aydınlatmayan siz basın mensupları ve iktidar partisi sorumlu olacaktır.

Neden mi iktidar partisi, Cumhurbaşkanımızın bu dönemde her ne olursa olsun işçi çıkarması yasak demesine rağmen kitabına uydurarak eşkıya mantığı ile hareket eden fabrika yönetimine yasaları kanunları ve hukuku hatırlatmak iktidarın buradaki sorumlusu ve bizzat kendisi de bir hukukçu olan ak parti il başkanı en sorumlu olacaktır.

Biz sendika yönetimi ve işçiler olarak yerel yöneticiler hakkında ilgili makamlara şikayetlerimizi ve suç duyurularımızı yaptık anayasanın ve kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde mücadelemize devam ediyoruz.

Ve son olarak diyoruz ki bu fabrika Karaman’da kurulu bir fabrika ve yabancı sermayeli bir fabrika ülkemize gelen yabancı sermaye yine ülkemizin yasalarına bağlı kalarak emanet ettiği fabrikaları yerel yöneticiler olarak böyle idare eder iş barışını sağlamaz isek kaybeden ülkemiz olur iş barışı olmayan bir yerde başarıdan ve kaliteden bahsedemeyiz Karaman DÖHLER fabrikamız basiretsiz ve egoist yöneticiler eline bırakılamayacak kadar önemlidir” dedi.