Rektör Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde modern tıp eğitimi veren okulların 14 Mart 1827 tarihinde İstanbul'da açılmasının ardından başta Askeriye Teşkilatı olmak üzere devletimizin her kademesinde ve memleketin her köşesinde iyi yetişmiş hekimler görev almaya başlamış; Tıp Bayramı ise ilk kez 1919 yılının 14 Mart’ında İstanbul'un işgaline bir tepki olarak Tıp öğrencileri ve hekimler tarafından bir nevi yurt savunması şeklinde düzenlenmiştir.

İnsanlık tarihi kadar eski olan tıp mesleği, günümüz koşullarında teknolojik yeniliklerle daha da gelişmiş ve zaman içerisinde artarak devam eden muazzam bir bilgi birikimine ulaşılmıştır. Değişen dünya ve çevre koşullarına bağlı olarak insan bünyesi de değişmeye ve insan zihni daha karmaşık hale gelmeye başlamış; böylelikle insan üzerine yapılan araştırmalar hep yeni sorularla yeni çözümleri zorunlu kılmıştır. Bu koşullarda tıp mesleği hayatımızın merkezine oturmuş, hekimler de en sık danıştıklarımız arasında ilk sıralarda yerini almıştır.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak 2018 yılında kurarak ilk kez 2019 yılında öğrenci aldığımız Tıp Fakültesi, çağımızın en aranan meslek dallarından biri olan hekimlerin yetişmesine katkı sunarken aynı zamanda fakültemiz bünyesinde yürütülen bilimsel araştırmalarla da tıp camiasına önemli kazanımlar getirecektir.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, kendisini insan sağlığına adayan, gece gündüz demeden özveriyle çalışan, bilgi ve becerisini insanların iyilik hali için seferber ederek topluma yol ve yön gösteren kıymetli hekimlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor; icra ettikleri bu hayati görevde kendilerine üstün başarı ve kolaylıklar diliyorum.”