Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Romanya’daki “AGES” kurumu ile ortaklığı sonucu hazırlanan “Be On Your Way” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi Avrupa Komisyonu Romanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Proje 12-23 Nisan tarihleri arasında Romanya’nın Comanesti ilinde gerçekleşti. Proje kapsamında Türkiye’yi ve Karaman’ı temsilen 7 genç bu projede yer aldı. Projede ayrıca Romanya, Ukrayna, Litvanya, Polonya ve Bulgaristan ülkelerinden toplamda 56 genç yer aldı.

Girişimcilik konulu projede, gençlerin girişimcilik becerilerinin artırılması, iş planı, CV, motivasyon mektubunun nasıl hazırlanması gerektiği, kişinin kendini tanıması ve ilgi alanı doğrultusunda iş alanına dahil olarak başarılı olabilmesi konuları işlendi.

KARAMAN TANITILDI
Proje kapsamında Türkiye ve Karaman tanıtım günü düzenlenerek Türkiye ve Karaman’a ait bilgiler verildi. Tanıtım gününde, yöresel yemekler, kıyafetler, müzikler ve dans sergilenerek, Karaman’a ait kültür tanıtım kitapçıkları dağıtıldı. Bütün katılımcıların dahil olduğu tanıtım günlerinde en merak edilen ülke Türkiye olup, en beğenilen kültür tanıtımı ise Karaman oldu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN BÜYÜK DESTEK
Romanya’nın Comaneşti ili Belediye Başkanı Viorel Miron, projeyi zaman zaman ziyaret ederek ve katılımcı ülkelerle sohbet ederek büyük ilgi gösterdi. Karaman Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur Süzer ise Romanya’nın Comaneşti ili Belediye Başkanı Viorel Miron’u makamında gerçekleştirdiği ziyarette, Karaman’ı tanıtan kitapçık ve broşür ile birlikte dernek adına hazırladıkları hediyeyi takdim ederek, Viorel Miron’a destekleri ve ilgisi için teşekkür etti.

Süzer, belediye başkan yardımcısı ile de sohbet ederek, 33 yaşında bölgenin en genç belediye başkan yardımcısının deneyimleri ve nasıl genç yaşta başarılı olduğu hakkında bilgiler aldı.

23 NİSAN UNUTULMADI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye’de coşku ile kutlanırken, Karaman Gençlik Kulübü Derneği gönüllüleri ile Romanya’daki projeye katılan 5 ülkenin gençleri, Türkçe dilinde mesaj yayınladı.