Günlük ortalama 5 bin ayaktan hastanın başvurduğu ve 400 yatak kapasitesiyle yatarak tedavi gören hastalara hizmet veren Karaman Devlet Hastanesi, hizmet kalitesini her geçen gün daha da arttırmaktadır. Hastanede, tanı ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra konaklama, yiyecek-içecek, karşılama ve güvenlik hizmetleri ile ilgili destek hizmetleri de sunulmaktadır. Bu işlerin yerine getirilmesinde düzen ve konforun sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıl hastanede Sağlık Otelciliği Birimi oluşturulmuştur.

Sağlık otelciliği, sağlık kurumlarının iç ve dış ortamlarını hasta konforu ve memnuniyeti odaklı tasarlamayı, tıbbi hizmetler dışındaki diğer tüm hizmetlerin hasta memnuniyeti tabanlı organize edilmesini ve sunulmasını kapsamaktadır.

Sağlık otelciliği ile ilgili bilgi veren hastane yönetimi;

“Sağlık tesisimiz de tıbbi tedavi sağlık personellerimizce son derece profesyonel ve özveriyle yapılmaktadır. Bunun yanı sıra sağlık hizmeti sunumunda da hasta/hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı, konforlu, hijyenik, ergonomik ve estetik bir ortamda, hasta ve hasta yakınlarının iletişim-bilgi sorunlarının giderildiği, istek ve ihtiyaçlarının karşılandığı hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

 Sağlık Otelciliği Birimi Ekiplerimiz hastanemizde temizlik, yemek, hasta karşılama, kayıt ve güvenlik ile ilgili destek hizmetlerini bir düzen ve planlama çerçevesinde en kaliteli şekilde sunmaya özen göstermektedirler. Hastalarımıza sunulan yemeklerin ısısından , oda havalandırması, aydınlatılması, tv kumandası gibi birçok ince ayrıntıya önem verilmektedir. Sağlık Otelciliği Hizmetlerimiz ve Manevi Rehberlik Birimimiz koordineli bir şekilde tıbbi hizmetlerini destekleyen ve hasta memnuniyetini arttıran hizmet sunmaktadırlar.  ” denildi.