Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışmasına Karaman’dan 3 yıldan beridir katılan Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) 3 drone, 2 mini sumo, Toplamda 5 robot 2 Öğretmen ve 7 öğrenci olarak Karaman’ı temsil ediyor. 10-11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen yarışmalar //robot.meb.gov.tr/ adresinden canlı yayında izlenebilmekte. 

Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mustafa Selçuk; “Geçtiğimiz yıl ki yarışmalarda deneyim kazandılar ve bu seneki yarışmalara öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz iyi hazırlandılar. Bu sene Karaman’ımıza derecelerle dönmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenecek olan 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının sloganı “Yapay Zekâ” olarak belirlendi.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 13’üncüsü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino(Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12(oniki) kategoride gerçekleştirilecek.