Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: Aziz Milletimiz ile birlikte mübarek Recep ve Şaban aylarını idrak edip on bir ayın sultanı Kur’an ayı mübarek Ramazan ayına daha ulaşmanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımın Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Ramazan ayı “evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş” olarak müjdelenen çok faziletli bir aydır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Ramazan ayı ile ilgili olarak; “İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu, büyük ve bereketli bir ayın gölgesi üzerimize düştü.” buyurmuştur. Bu ay Cehennem kapılarının kapandığı, Cennet kapılarının açıldığı, şeytanların zincire vurulduğu Müslümanların kalplerinde huzur, sevgi, merhamet, paylaşma ve şefkat duygularının doruk noktaya çıktığı manevi arınma yücelme aydır.

Yüce Rabbimizin “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.” buyurduğu bu mübarek ayın, aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine, tüm insanlık için huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum.

Ayrıca Ramazan ayına büyük bir hüzünle girmemize sebep olan  tüm dünya Müslümanlarını derinden yaralayan Kudüs katliamını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Şehit olan tüm Filistinli kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet diler, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kudüs bağımsız Filistin Devletinin başkentidir, Filistin asla ve asla yalnız değildir ”dedi.