AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletvekilimiz Dr. Recep Şeker ve Belediye Başkanlarımız Ahmet İpek, Derviş Mehmet Ceyhan, Hikmet Yirşen ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin'i ziyaret ederek pancar üreticilerimizin nakliye sorunlarını, fiyat beklentilerini iletip; pancar alım tarihinin öne alınmasını talep ettik.

Süt üreticilerimizin sorunlarını görüşüp, üreticimizin süt fiyatlardaki beklentilerini ilettik.

Ayrancı ve Gödet barajlarımızın kapalı sulama sisteminin projelerinin tamamlanarak yapım ihalesine çıkılmasını talep ettik.

Ayrıca derin kuyulardan sulamada devlet desteği ile güneş enerjisi sistemleri kurulumuna imkan sağlanması, havza bazlı üretime geçilmesi, elmamıza ihracat desteği verilmesi gibi şehrimizi ilgilendiren birçok konuda olumlu görüşme gerçekleştirdik.

Yapımı tamamlanmak üzere olan Başyayla Üzümlü Göletimizin kalan kısmı için mali destek isteyip, Kazancı Belediyesi Başkanımız Muhittin Tuncel'in ve Karaman'daki birlik başkanlarımızın taleplerini de ilettik.

Gelişmeleri değerli hemşerilerimizin bilgisine sunacağız. Bakanımıza şehrimize göstermiş olduğu ilgi nedeniyle teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.” dedi.