Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkan Vekili Eyüp Aslan, Karaman Cumhuriyet Savcısı Emrah Can, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve koordinasyon kurulunun diğer üyeleri ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi personeli katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantının devamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu, yaptığı bilgilendirme sunumda Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin kuruluş amacı, faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda; Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışmalarının daha etkin ve aktif bir şekilde yürütülmesi, kurumlar arası işbirliğini arttırılarak farkındalık kazandırılmasının yanı sıra tedaviyi olmayı kabul etmeyen, herhangi bir vasisi olmayan, insanların hayatını tehdit eden ruh sağlığı hastalarının hastane sevklerinde veya yatışlarında yaşanan sorunların çözülmesi noktasında yapılması gereken çalışmalar ve alınacak önlemler ele alındı.

İlgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen ve karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden toplantı, konuyla ilgili yaşanan sorun ve çözüm önerilerinin istişare edilmesiyle sona erdi.