TÜBİTAK TÜSSİDE tarafında Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi için yürütülmekte olan “Konya-Karaman-Mersin Sanayi ve Ticaret Koridoru Oluşturulmasına Yönelik Etüt ve Fizibilite Projesi” kapsamında elde edilen bulguların paylaşılması maksatlı olarak ulaştırma&lojistik yönetimi başuzman araştırmacı Dr. İsmail Önden, proje ekibi Ayşe Kandemir, Murat Çal Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ’a ziyarette bulundular.

TÜSSİDE Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi biriminden Başuzman Araştırmacı Dr. İsmail Önden proje kapsamında yapılan çalışmaları ve gerçekleştirilen analizleri içeren bir bilgilendirmeyi ve üzerinde çalışılan özel ekonomi bölgesi modelleriyle ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan sunumlar sonrasında Ticaret Borsası Başkanı Baştuğ, “KOP Bölge Kalkınma Proje ve yapılan sunumlar ile ilgili görüşlerimizi borsa olarak TÜSSİDE ve KOP idaresindeki proje ekipleri ile paylaştık”.

“Yapılan değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişleri ile bölgede uygulanabilir bir Özel Ekonomi Bölgesi modeli ve Karaman’a lojistik olarak fayda sağlayacak yer ve konumların odaklanılması üzerinde fikir alış verişi yapıldı”. diyerek sözlerini noktaladı.