Vali Tuncay Akkoyun, Valilikte düzenlenen toplantıda muhtarlardan köy ve mahallelerdeki mevcut durum hakkında bilgi alarak sorun ve talepleri dinledi. Muhtarların, kamu hizmetlerinin vatandaşlara ulaştırılması hususunda önemli görevler üstlendiğini ifade eden Vali Tuncay Akkoyun; muhtarların, köylerde ve mahallelerde devlet ile millet arasında bir köprü vazifesi gördüğünün altını çizdi.

Vali Akkoyun, köylerde ve mahallelerdeki ihtiyaç ve taleplerin vakit kaybetmeden iletilmesine vurgu yaparak, “Biz Valilik ve kurumlarımız olarak sürekli yanınızdayız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini bize hemen iletin. Çözümü için bütün imkânları seferber edeceğiz. Vatandaşlarımızın mutluluğu ve huzuru için buradayız.” dedi.

“MUTLULUĞUMUZA KURŞUN SIKILMASIN”

Toplantının devamında Vali Tuncay Akkoyun; Açık Kapı, KADES (Kadın Destek Uygulaması), UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) gibi uygulamalara dikkat çekerek, “Siz kıymetli muhtarlarımızdan bu uygulamalarımızın tanıtımı ve kullanımı konusunda destek bekliyoruz. Köylerimizde ve mahallelerimizde düğün, nişan ile asker uğurlaması gibi etkinliklerde vatandaşlarımızın havaya ateş açmaması için gerekli bilgilendirmeleri yapalım. Mutlu günlerimizde, mutluluğumuzu paylaştığımız etkinliklerde mutluluğumuza kurşun sıkılmasın. Havaya ateş açan kim olursa olsun kolluk kuvvetlerimize haber verelim. Mutluluğa kurşun sıkılmasına müsaademizin olmadığını bilmenizi istiyorum. Aynı şekilde vatandaşlarımıza “Açık Kapıyı” anlatalım. Valiliğimizin ve kurumlarımızın kapıları, kamu kurumlarımızın sahipleri olan  vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Ayrıca kadına şiddet konusunda çok hassas olalım. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekli gayreti ve özveriyi göstereceğinize eminim.” dedi.

Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, “Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramımızı en kalbî duygularla şimdiden tebrik ediyorum.” dedi.