29-20 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Kongresinde Türkçe bütün yönleriyle ele alınacak. Aynı zamanda, Türk Dili, Türk Tarihi, Türk edebiyatı ve Türk kültürünün de konuşulacağı uluslararası akademik bir ortamın öngörüldüğü kongrede, yerel, bölgesel ve küresel anlamda Türkçe’ye ilişkin sorunlarının tartışılması, bilimsel ve Ar-ge çalışmaları ile problemlere yönelik çözümlerin ortaya konulması amaçlanıyor.

Projeler ve koordinasyonlar ile akademisyenler, öğrenciler, özel/kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesine olanak sağlayan Kongredefikir havuzlarının oluşturulmasıyla yüksek verimlilikte kalıcı sonuçların elde edilmesi planlanıyor.

Kongre yetkilileri verdikleri mesajda ise: “Tarih boyunca geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Türkler, etraflarındaki diğer milletlerle tarih boyunca dil ve kültür alışverişinde bulunmuştur. Dünyanın kadim dillerinden birisi olan Türkçe, bugün 200 milyonu aşkın bir nüfus tarafından Balkanlardan Kaşgar'a, Sibirya'dan Tibet'e kadar uzanan geniş bir coğrafyada çeşitli lehçe ve ağızlarıyla konuşulmaktadır. Kültürümüzün en esaslı unsurlarından olan dilimizin son yıllarda tesir alanı genişlemekte, bir dünya dili olma yolundaki hedefine gün geçtikçe daha da yaklaşmaktadır. Siz değerli araştırmacıları kongremizde ağırlamaktan duyacağımız memnuniyeti ifade etmek isteriz” dediler.

3. Uluslararası Türkçe Kongresi hakkında detaylı bilgi için bakınız: www.turkcekongresi.org