Karaman'da daha önce sayısı 3 olan özel okullar kervanına bir yeni okul daha katılıyor.  

Karamanlıların anaokulu ile tanıdığı Özel Beyaz Zambak Okulu, 2012–2013 eğitim-öğretim yılından itibaren Doğu Kışla'da (Huzurevi Yanı) ilkokul olarak hizmet verecek.
4+4+4 eğitim sisteminde ilk 4 yıllık kademede eğitim verecek olan okul uzun yıllar millî eğitim kadrosunda eğitim veren öğretmenlerden kurulu bir kadro ile özel eğitim sektöründe yerini alıyor.
Kapılarını ilk kez larende.com'a açan okul yönetimi, "Dünyada eğitim alanında başarılı olan ülkelerin özellikle okul öncesi ve ilk kademe eğitimlerine önem verdiği ve bu konuda titiz olduğu görülmektedir" diyerek, anaokulu ile yakaladıkları başarı ve teveccühü yakalamayı hedeflediklerini kaydediyorlar.
Bu sebepten dolayı ilk 4 kademisinde ve anasınıfı olarak hizmete başlamanın doğru bir tercih olduğunu ifade eden okul yönetimi tam donanımlı sınıflar, güler yüzlü eğitimci kadrosu ve tecrübeli öğretmenleriyle eğitimde cazibe merkezi olmaya aday olduklarını ifade ettiler.
Bu dönem 1 ve 2.sınıf için öğrenci alacak olan okulun 280 öğrenci kapasitesine sahip olduğu kaydedildi.
Ayrıca Beyaz Zambak Anaokulu'nda yakalan başarının bir benzerini yakalamak için 30 kişilik de anasınıfı kontenjanı ayrılmış durumda.
Okulda normal dersliklerle beraber bilgisayar sınıfı, kütüphane ve okuma salonu, ayrıca oyun ve dinlenme odaları bulunuyor. Okulda ayrıca yemekhane hizmeti ve servis hizmetide mevcut durumda. Okul yönetimi özel okulların insanları fiyat noktasında zorlayabileceğini düşündükleri için bu dönemki kayıtlarda açılışa özel olarak cazip fiyatlar sunduklarını ifade etti.