Olay bugün saat 11.00'de Hürriyet Mahallesi'nde bulunan İsmet İnönü İlkokulu'nda yaşandı. İsmi öğrenilemeyen 4/B sınıfında okuyan bir öğrenci evinden okula termometre getirdi. Öğrenci, sınıfta oynadığı termometrenin kırılması üzerine oynamaya devam etti. Bir süre sonra çocuğun elinde termometreyi gören öğretmenler durumu hemen sağlık ekibi ile AFAD’a bildirdi. 24 öğrencinin bulunduğu sınıfta cıva ile temas ettiği öğrenilen bazı öğrenciler ile öğretmenler Karaman Devlet Hastanesine götürüldü. Okula gelen AFAD ekibi ise sınıf içerisinde tedbir alarak çalışma başlattı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Karaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt; “Müdürlüğümüze bağlı ilimiz Merkezde bulunan İsmet İnönü İlkokulunda öğrenim gören bir öğrencinin 28.03.2019 tarihinde evden getirdiği termometrenin sınıfta kırılması neticesinde bazı öğrencilerin termometreden çıkan sıvıya temas ettiği anlaşılmıştır. İlk incelemelere göre sıvının alkol olduğu değerlendirilmiştir.

Olaydan sonra sıvıya temas eden öğrenci ve idareciler, sıvının cıva olma ihtimali de göz önünde bulundurularak kontrol amacıyla sağlık kurumuna yönlendirilmiştir. Gerekli tahlillerin yapılmasının ardından öğrenci ve idareciler hastaneden taburcu edilmiştir.

Olayla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından okulda gerekli temizlik çalışmaları yapılmıştır” dedi.