FSM Vakıf Üniversitesi Psikoloji Kulübü’nün farklı temalarla 2014 yılından bu yana düzenlediği Psikoloji Günleri, bu yıl “Sanat” temasıyla 4. kez düzenlendi.

"Psikoloji Günleri 4" etkinliği kapsamında konferanslar, atölyeler, dinletiler ve dans gösterileri öğrencilerle buluştu. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi’nde 4-5 Mart tarihlerinde gerçekleşen Psikoloji Günleri’nde psikiyatr ve psikologlar, edebiyat-psikoloji ilişkisinden psikodrama-sanat ilişkisine, otizmin tedavisinde sanatın işlevinden müzikle tedavinin tarihine kadar farklı başlıklarda konuştu. Psikoloji Günleri 4’e 30’a yakın üniversiteden birçok öğrenci yoğun ilgi gösterdi.

Psikoloji ve sanat yan yana

FSM Vakıf Üniversitesi’nin düzenlediği "Psikoloji Günleri 4", renkli etkinlikleri, sanat atölyeleri ve uzman isimlerin katılımıyla 4-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. İki gün süren Psikoloji Günleri’nde konferans veren isimler ve konular şöyle: Psikolog Mehtap Gündoğdu - Psikodrama Sanat İlişkisi, Dr. Gülseren Budaycıoğlu - Edebiyat ve Psikoloji, Psikoterapist Şule Öncü - Psikoterapide Sinema, Edebiyat ve Psikodramanın İşlevi, Uzman Psikolog Zeynep Maçkalı - Otizmin Psikososyal Müdahalesinde Sanatın Kullanımı, Dr. Ayla Yazıcı - Psikanalizde Yaratıcılık ve Resim, Psikolog Simge Kırca ve Barış Tok - Dans ve Hareket Terapisi Grup Uygulamaları, Dr. Adnan Çoban - Müzikle Tedavinin Tarihi Serüveni.

"Psikoloji Günleri 4" renkli etkinlikler, atölyeler çalışmaları ve uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Programın ilk konuşmacısı Psikolog Mehtap Gündoğdu psikodrama sanat İlişkisi konferansında öğrencileri de dahil ettiği drama uygulamalarıyla programın ilk dakikalarında oldukça keyifli geçecek 2 günün sinyallerini verdi.

"Psikoloji ve sanat ilişkisini konuşacağız"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi İbrahim Gökşin Başer; bu etkinliklerin öğrenciler için faydasına vurgu yaparak, " Bu yıl 4.kez düzenliyoruz bu etkinliği. Her sene farklı bir temayla gerçekleştiriyoruz. Bu sene sanat ve psikoloji ilişkisini ele alıyoruz. Programda yer alan hocalarımız sinema, edebiyat ,sanat ve psikoloji üzerine konuşacak. Bunun yanı sıra bu etkinlik kapsamında kil, ebru ve hat gibi atölye çalışmaları düzenledik. Etkinlikte dans gösterileri, müzik dinletileri gibi sanat gösterileri de yer alıyor. Bu etkinlik süresince psikoloji ve sanat ilişkisini konuşacağımız bir program hazırladık. Psikoloji alanında öğrencilerin devam ettirdikleri bir eğitim süreçleri var ancak bu alanda çalışmalar yapan uzman isimler ile buluşmak ve araştırmalarıyla tanışmak fırsatı elde edemiyorlar. Alandaki farklı çalışmaları görmeleri açısından oldukça faydalı fırsatların olduğu bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu etkinlik birçok üniversiteden öğrencinin katılabildiği bir etkinlik. Gençler burada, sosyalleşmek ve alanı tanıma fırsatı yakalıyor" ifadelerini kullandı.

"Sanat dolu bir etkinlik"

FSM Vakıf Üniversitesi Psikoloji Kulübü Başkanı Abdulkadir Özdemir ’Psikoloji Günleri 4’ etkinliği boyunca gençleri sanat dolu ve eğlenceli bir programın beklediğine dikkat çekerek " 4. Kez düzenlediğimiz etkinlikte, sanat üzerine dolu dolu bir program hazırladık. Etkinlikte piyano resitali, keman konçertosu ve dans gösterileri gibi sanatsal gösterilere yer verdik. Karakalem, keçe, grafiti, fotoğraf ve kısa film gibi atölye çalışmaları da programda yer alıyor. Sanatın tüm alanlarını araştırıp alanında en yetkin hocalarımızı davet ettik. Program boyunca hocalarımız konferanslarla ve atölye çalışmalarıyla bizlere eşlik edecek" dedi.