Karaman İli Ermenek İlçesinde 28.10.2014 tarihinde yaşanan maden kazası sonrasında Valimiz Sayın Murat Koca’nın talimatları ile 175 madencimizin KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Karaman Valiliği nezdindeki “KOP Gelir Getirici Tarımsal Projesi” için çalışmalar başlatıldı.

Söz konusu çalışmalar kapsamında Ermenek İlçesi Güneyyurt Beldemizde Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ve Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız ve şehit madencilerimizin yakınları ile işsiz kalan madencilerimizin katıldığı ilk toplantı 13 Ocak 2015 tarihinde yapıldı.

Güneyyurt Beldemizde yapılan toplantının akabinde Ermenek İlçesi Ardıçkaya, Gökçekent, Aşağıçağlar, Yeşilköy, Katranlı, Yerbağ, Boyalık, Yukarıçağlar, Pamuklu köyleri ve Kazancı Beldesi ile Başyayla İlçesi Bozyaka, Kışlaköy ve Üzümlü Köylerindeki maden ocaklarında çalışan ve işsiz kalan 157 işçi ve şehit olan 18 şehit yakını aile birebir görüşmeler yapılmıştır. 13-14 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen görüşmelerde bölgede uygulanabilecek tarımsal projelerin tespiti için ilgililer ile birlikte “KOP Gelir Getirici Tarımsal Projeler Araştırma Formu” düzenlendi. Ermenek Kaymakamlığı ve İl Müdürlüğümüzün birlikte düzenlediği “Maden Kazası Sonrası İşsiz Kalan Madencilere Yönelik Gelir Getirici Projelerin Tanıtılması Toplantıları” 13-14 Ocak 2015 tarihlerinde Ermenek İlçesinde belde ve köylerde gerçekleştirilmiştir. Bu toplantılarda Mağdur madencilerimiz ve ailelerine yapılabilecek tarımsal desteklemeler ve bu konuda yürütülebilecek projeler hakkında bilgiler verildi. Madencilerimizin bu konudaki taleplerinin belirlenmesi için anket çalışmaları yapılmış, onların görüş ve önerileri İl Müdürlüğümüz Teknik Ekibi tarafından alındı. Alınan bu talepler doğrultusunda uygulanabilir ve gelir artırıcı(seracılık, ahır yapımı ve tadilatı, hayvan alımı, çilek ve üzümsü meyveler yetiştiriciliği vb.) projelerin ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

HABER MERKEZİ