Konuyla ilgili Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Ermenek’te işsiz kalan maden işçilerine yönelik gelir getirici ikinci etap çalışmaları kapsamında 3 bin 21 adet küçükbaş hayvanın dağıtımı tamamlandı. Karaman Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından temin edilen küçükbaş hayvanların dağıtımı 25 Ekim 2015 günü başlamış olup, il ve İlçe Müdürlüğümüz ekipleri tarafından 5 Kasım 2015 tarihinde dağıtım çalışmaları tamamlamıştır.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin küçükbaş hayvan dağıtım çalışmalarını yerinde incelemek ve değerlendirmek amacıyla Ermenek ve Başyayla İlçe müdürlüklerini ziyaret etti. Ziyarette İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Ramazan Çelik ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili İbrahim Erkol da bulundular. 
Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Keskin, Ermenek’te maden işçilerine yönelik gelir getirici çalışmalar kapsamında ikinci etap hayvan dağıtımlarının gerçekleştirildiğini belirterek, Karaman Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri birliği tarafından temin edilen küçükbaş hayvanların, 429 maden işçisine 5’ er adetten 2145 kıl keçisi ve 219 maden işçisine de 4’ er adetten 876 koyun olmak üzere toplam 3 bin 21 adet küçükbaş hayvanın dağıtımının tamamlandığını söyledi. Ermenek İlçesinde 28.10.2014 tarihinde yaşanan maden kazası sonrasında hayatını kaybeden işçi yakınları ve kazanın meydana geldiği ocakta işsiz kalan madencilere yönelik birinci etap çalışmalar kapsamında: 89 adet el traktörü, 138 baş gebe düve, 63 küçükbaş hayvan ve 90 adet arılı kovanın dağıtımının Nisan-2015 tarihinde yapıldığını kaydeden Keskin, Ermenek ilçesinde kaza sebebiyle kapanan diğer kömür ocaklarında çalışıp da işsiz kalan diğer işçiler için de KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ikinci bir kaynak aktarıldığını, bu kapsamda İl ve İlçe Müdürlüğümüzce mahallinde işçilerden alınan talepler ve Karaman Valiliği Değerlendirme Komisyonu kararı doğrultusunda toplamda 876 maden işçimize 3 bin 21 adet küçükbaş hayvanın dağıtımı 05 Kasım 2015 tarihi itibariyle tamamlandığını ifade etmiştir. 
İl Müdürü Keskin dağıtımı yapılan hayvanların işsiz kalan maden işçilerimize ve bölge hayvancılığına ekonomik olarak katkı sağlamasını temenni ederek küçükbaş hayvanların hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.'' denildi.