80 farklı ülkeden 3.000 katılımcının yer aldığı kongreye Karaman’ın tanıtımı ve yöresel ürünlerin sergilenmesi amacıyla TÜMSİAD Karaman Başkanlığı, Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ANKADER ortak bir çalışma ile katılmıştır.
TÜMSİAD Karaman Başkanlığı için ayrılan stant alanında, Karaman’ın yöresel ürünlerinden olan Divle Obruğu Tulum Peyniri, Ayrancı Yanıksı Koyun Yoğurdu ve Karaman’ın uluslararası alanda rekabet gücü olan gıda sanayi tarafından üretilen bisküvi, çikolata ürünleri ikram yapılarak gastronomi alanında Karaman’ımızın sahip olduğu zenginliklerin tadımı yapılmıştır. 
Yine Karaman standında, Karaman Belediyesi tarafından tanıtım amaçlı basılan Karaman Gezi Rehberi, Yunus Emre Divanı, Karaman Şehrengizi ve Binbir Kilise kitapları ve İmaret Dergisi katılımcılara verilmiştir. Kongreye ülkemizden ve dünyadan katılan bilim adamları, yerel yöneticiler ve sektör temsilcilerinin ziyaret ettiği ilgi odağı oldu. Ulusal yayın yapan a-Haber ve Toprak TV kanalları da ilgi göstererek Karaman standı’nda TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ile röportaj yaptılar. 
Karaman’ın sanayisi hakkında Karaman TÜMSİAD Başkanı Rifat Karaulu, Karaman’ın meyve üretimi hakkında Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin, Divle Obruğu  Tulum Peyniri hakkında ANKADER Yönetim Kurulu üyesi Zafer Yaşar, Ayrancı Yanıksı Koyun Yoğurdu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli veteriner hekim Fikri  Boyacıoğlu, Karaman’ın gıda sanayisi hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz bilgilendirme yaptılar. 
Karaman TÜMSİAD Başkanı Rifat Karaulu “Karaman’ın tanıtımını dert edinerek, amaçlarının bu sene 2.’sini yapılan bu organizasyonun, önümüzdeki yıllarda TÜMSİAD Karaman Başkanlığı olarak katılımına devam ederek Karaman’ın öne çıkmasını” olduğunu ifade ederek “organizasyona katılımda destek veren Karaman Anadolu Kalkınma Değişim ve Gelişim Derneği (ANKADER) nezdinde Zafe Yaşar’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Ahmet Haşim Keskin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih AYAZ, veteriner hekim Fikri Boyacıoğlu’na, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve çalışma arkadaşları özel kalem müdürü Duran Kabağaç ve belediye meclisi üyesi Mustafa Sarı’ya teşekkür ederim” dedi.