TKDK – IPARD destekli 6 Sıralı Silaj Biçeri ve Balya Makinesi, Özkurt Traktör Bayii de düzenlenen törenle Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti. Törende açılış konuşması yapan Karaman İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla; “6 sıralı sılaj biçeri ve balya makinesi teslimat törenine hoş geldiniz.  1, yıl önce küçücük bir ışık huzmesi ile başlayan, bugün ise ilimiz hayvancılığına yol gösterecek, ışık tutacak projelerimizin ilk etabını Allah’ın izniyle başlatmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen, Sayın vekilim Selman Oğuzhan Eser'e, sayın vekilim Recep Şeker'e, Sayın Valim Mehmet Alpaslan Işık' a TKDK Karaman İl Koordinatörümüz Özgür Öztürk'e ve ilimiz TKDK çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca huzurlarınızda beni hiçbir şartta ve hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yönetim kuruluma, birlik personellerime ve bütün üyelerimize teşekkür eder, biçerimizin birliğimize, üyelerimize ve ilimize hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. İnşallah bu değerli kalabalığı yakın zaman da gerçekleştireceğimiz Premix üretim tesisimizin açılışında da görmek istiyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı.

Törene, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, TKDK Kurum Başkanı Dr. Muhammed Adak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkez Birlik Başkanı Kamil Özcan, KMÜ Rektörü Namık Ak, TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Öztürk, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Recai Evcen, İYİ Parti İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, daire müdürleri, oda başkanları ve davetliler katıldı.