Karaman İl Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin arazi toplulaştırma kapsamına alınan Zengen köyümüze bir ziyarette bulunarak köy muhtarı Muammer Yıldız'dan köyün tarımsal durumu hakkında bilgiler aldı. İl Müdürü Keskin'e ziyaretinde Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan ve Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol eşlik etti. Köy odasında çiftçilerimizle bir araya gelen İl Müdürü Keskin arazi toplulaştırmasının önemine değinerek, Karaman’da Zengen Köyünün de arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamına alınması ile birlikte 44 köye ulaşarak toplam toplulaştırma alanının 181.182 hektaraulaştığını, toplulaştırması tamamlanan ve devam etmekte olan projelerle birlikte toplam alanın 254.685 hektar olduğunu ifade etmiştir. Köy Muhtarı Muammer Yıldız ise; arazi toplulaştırma çalışmaları ile tarımsal verimin yükseleceğini, toplulaştırma sonrası tarımsal girdilerin daha ekonomik olarak kullanılacağından, artan verim ile birlikte tarımsal gelirlerinin yükseleceğine inandığını söyledi.
İl Müdürü Keskin, arazi toplulaştırmasının karlı ve gelişmiş bir tarım için zorunluluk olduğunu belirterek, arazi yapısı küçük, parçalı, dağınık ve şekli bozulmuş arazilere sahip işletmelerde karlı bir üretim yapmak son derece sıkıntılıdır. Bu bağlamda karlı bir üretim için arazi toplulaştırma işlemleri büyük önem arz etmektedir. Çok parçalı, küçük ve dağınık parsellerde sulama, drenaj, yol, tesviye, ıslah gibi kültür teknik hizmetlerinin uygulanması son derece zor ve masraflıdır. Bu sebeple, günümüzde arazi toplulaştırma işlemleri kültür teknik hizmetleri ile birlikte yapılmakta, bu işlem çok yönlü arazi toplulaştırması olarak tanımlanmaktadır. Arazi toplulaştırması ile üretim ve ulaşımda sağlanan kolaylıklar yanında bu işler için ayrılan zaman ve masraf azalarak, çiftçimizin refah seviyesi yükselmektedir.
Karaman İlimizde de3083 Sayılı "Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu" kapsamında yürütülen Arazi Toplulaştırma çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. İlimizde, bu Kanun kapsamında tamamlanmış olan 7 adet proje bulunmaktadır. Bu 7 adet projede toplam 12 adet köy/kasaba yer almakta olup, 56.203 hektar alanın arazi toplulaştırması tamamlanmıştır. Ayrıca, önceki yıllarda İl Özel İdaresi tarafından 8 köyde toplam 17.300 hektar arazinin toplulaştırması tamamlanmıştır. İlimizde arazi toplulaştırma çalışması tamamlanmış köy/kasaba sayısı 20 dir ve bunların toplam alanı 73.503 hektardır'' dedi.'' denildi.