Sevgili dostlar öncelikle Cuma’nız mübarek olsun. Her Müslüman kişi Cuma’nın ne kadar önemli bir gün olduğunu bilir. Mümkün mertebe herkes Cuma namazına gider, vakit namazını kılmasa da Cuma her Müslüman için kaçırılmaz bir fırsattır. Geçen Cuma namazına gittiğimde Allah’ın karşısında bulunmanın heyecanıyla namaza durduğumda her iki yanımdan telefon çalmaya başladı. Zaten sürekli namaz kılan bir insan değilim. Yav bırakında Cuma Namazını bari rahat kılayım.

Be adam bu aleti herkes kullanıyor namaz vakti kapatsan ne olur ki. Kapatmadın diyelim bari sesini kıs oldu mu? Şimdi kendi namazını zedeledin, yetmedi tüm cemaatin namazını, zedeledin şimdi sen Cuma namazını kıldığını ve kabul olduğunu mu düşünüyorsun?  İnşallah kabul olur.    

Biliyorum elimizdeki tek iletişim bu telefon denen icat artık onsuz da olmuyor farkındayım banka işlerimizi cepten alışverişlerimizi, faturamızı, cepten ödüyoruz dostlarla tek bağlantımız bu telefon. Ne olur onu yerinde kullanalım.

Allah’la olan bağlantımız ise telefonla değil namazla, oruçla, zekatla, iyilikle, dürüstlükle, sevgiyle, saygıyla duayla, saymakla bitmez. Oldu mu şimdi? Benim o bağlantımı da kopardın gelin sadece Cuma günü değil sadece Cuma saatinde bari telefonlarımızı kapatalım, Arayan arkadaşlara da bir çift sözüm olacak bari Cumaya gitmiyorsun gidenler olabilir diye hiç mi düşünmüyorsun, on dakika sonra arasan ne olur?

Buradan saygı duyduğum değerli Cami imamlarına da sesleniyorum: Namaza durmadan mutlaka uyarıda bulunalım insanlık hali insan dalgın olabilir uyarmak her zaman gerekli olduğunu düşünüyorum. Tüm güzel insanların Cuma’sı mübarek olsun. Allah kabul etsin.