Son günlerde yaşananları tüm ülke olarak hayretle izledik. Belki daha öncesinde soruların çalınmasına ya da Fethullahçı terör örgütünün bu soruları kendi beslemelerine verdiğini yine hayretle izlemiştik.

Bu sefer daha ilginç bir şeyler oldu.

Önce sınava giren emekçi adaylar, soruların bir yayınevinin hazırladığı soruların aynısı olduğunu fark edip yeri geldiğinde adaleti sağlamaktan hiç çekinmeyen bir sosyal medya platformunda paylaştılar. Bu platformda tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Nitekim haklılardı, düşünsenize, bir sene bu sınav için emek vermişsiniz. Ne terler ne gözyaşları akıtmışsınız. Sosyal hayatınızdan kendinizi koparmışsınız. Birden bu olaylar çıkıveriyor gün yüzüne.

Bu emekçi adayların psikolojilerini düşünmeye cesaretiniz var mı?

Sonrasında birden ÖSYM bir soruşturma başlattığını iddia ediyor ve soruşturma neticesinde iddiaların asılsız olduğunu belirten açıklamasını yayınlıyor.

Çok değil birkaç saat sonra ise Sn. Cumhurbaşkanı KPSS soruları ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdiğini duyuruyor ve bundan sonrası çorap söküğü gibi gelmeye başlıyor. ÖSYM başkanının görevden alınması, sızıntı iddiaları, soruların çalındığı iddiaları ya da soru hazırlayan kişilerin bu sınav sorularını sözü geçen yayınevinden almaları, polisin bu yayınevine baskın düzenlemesi…

Şimdi ben şunu merak ediyorum.

Koskoca ÖSYM, özgün sorular yazamamakta mıdır ki soruları gidip bir yayınevinden almıştır? Üstelik daha vahimi, sorular sızdırılmışsa bunun içinde kimler vardır?

ÖSYM’de ikinci bir FETÖ skandalı yaşanmasına sebep olan kimlerdir?

Eğer Sn. Cumhurbaşkanı olaya el atmasaydı ve bu durum ÖSYM’nin açıklaması ile kalsaydı ne olacaktı? “Emeğiniz Emanetimiz” diyen ÖSYM, gerçekten bu emanete sahip çıkabilmiş midir?

Bu sınav iptal edilmelidir. Bu kadar şaibenin ortasında alan sınavlarına hazırlanmaya çalışan emekçi adaylara, ÖSYM’nin bir borcu vardır ve bu borç sınavın tekrar edilmesidir. Alan sınavları ertelenmelidir. Bu alan sınavları ile iptal edilmesi gereken oturumun birbirinden bağımsız olmadığı unutulmamalıdır. Devlete olan güveni sarsmaya yönelik yapılan bu operasyona, devlet kurumlarımız en ağır şekilde cevap vermelidir.

Vermelidir ki, bu zamana kadar sınavlara canını dişine takarak en iyi şekilde hazırlanmaya çalışan bu emekçi adayların hakkı yenilmesin. Gerçekten bu adayların emekleri, emanetiniz olsun…