Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“21 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 3578 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti'nin 70'inci ili olan Karamanımızın il oluşunun 30'uncu yılına ulaşmış bulunmaktayız. Geçmişten günümüze tarihi, kültürü ve sanatıyla önemli bir değere sahip olan, Karamanoğulları Beyliğine başkentlik yapan, Türkçemizin devlet dili olarak tohumlarının yeşerdiği Karaman bugün de kendine has değerleri ile ülkemizin güzide şehirleri arasında yer almaktadır.

Tarihinden aldığı güçle bulunduğu coğrafyada her daim adından söz ettiren, yetiştirdiği dürüst, çalışkan ve memleket sevdalısı insanları ile de ülkemiz tarihine adını yazdıran Karaman, taşıdığı sorumlulukların bilinciyle bundan sonra da bu özelliklerini geleceğe taşımaya devam edecektir.

Karaman’ın öz değerlerinden birisi olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin mensupları olarak bizler de ilimizin sahip olduğu mümtaz değerleri bilimsel ve evrensel ilkelerle harmanlamakta, ülkemizin dört bir yanından üniversitemize gelen gençlerimizi hak ettikleri şekilde yetiştirmeye gayret etmekte ve Karaman’ı en güzel yerlere getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz.

Bu vesileyle, 30 yıl önce alınan kararın bugün halen bizlere yaşattığı heyecan ve mutlulukla Karaman’ın il olmasına ve gelişip büyümesine katkı sunan tüm memleket sevdalılarına bir kez daha saygı ve şükranlarımı sunuyor; bu topraklar için canla başla çalışan dirayetli, vatansever  hemşehrilerimizi de saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”