Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda "Gönül Elçileri Koruyucu Aile Vizyon Çalıştayı" düzenlendi. Programa Emine Erdoğan’ın teşrifleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımları eşlik etti. Karaman Valisi Hayrettin Çiçek’in eşi Berna Çiçek de toplantıdaki yerini aldı.

Çalıştay, koruyucu aile hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Çocukların güvenli ve sevgi dolu aile ortamlarında yetişmelerinin desteklenmesine yönelik önemli istişarelerde bulunuldu.
HAYAT HİKÂYELERİ VE DENEYİMLER PAYLAŞILDI
Program kapsamında, koruyucu aile yanında yetişen gençler ile koruyucu ailelerin hayat hikâyeleri ve deneyimleri katılımcılara aktarıldı. Gerçekleştirilen oturumların ardından, çalıştay kapsamında hazırlanan sonuç bildirisi resmi olarak kamuoyuyla paylaşıldı.
BAŞARILI İLLERE GÖNÜL ELÇİLERİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Programın son bölümünde ise koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan iller ödüllendirildi. Bu doğrultuda kriterleri karşılayan şehirlere Gönül Elçileri İl Ödülleri takdim edildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: