Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte artan internet kullanımı, sosyal medya kullanımındaki artış, çocuklarımızın kullandığı sosyal medya hesapları, ellerine tutuşturduğumuz telefonlar, ağlamasın diye açtığımız videolar, biz iş yaparken o da oyalansın, ortalığı karıştırmasın diye ellerine verdiğimiz tabletler, başına oturttuğumuz bilgisayarlar... Ne kadar masum görünüyorlar öyle değil mi? Siz iş yapıyorsunuz, çocuğunuz da telefondan video izliyor, eve misafir geldiğinde iş yapmanıza ve misafirle ilgilenmenize engel olmasın diye telefonu veriyorsunuz eline; artık çocuk oyun mu oynar, çizgi film mi izler ne yaparsa yapsın öyle değil mi? Aman bir de telefonunuza zarar gelmesin, siz çocuğun eline verin telefonu sonra; oğlum, kızım akıllı akıllı oyna deyin!

Çocukların gelişiminde ana-babalara büyük roller düşüyor. Bu roller çocuğun sağlıklı gelişim göstermesi açısından çok önemli yere sahip. Ana-baba olarak çocukların gelişimini izlemek, onları desteklemek ve onları her koşulda seven bir ana-baba olmak ve bunu çocuğunuza hissettirmek çok önemli. Çocukların küçük yaşlarda başlayan teknoloji bağımlılıkları gelecek hayatlarını da olumsuz bir şekilde etkileyecektir.

Sizlere çok masum gibi görünen çizgi filmler, Youtube videoları ve oyunlar maalesef göründüğü kadar masum değil. Çocuğunuz vakit geçirsin, siz de o esnada işimi yapayım diye açtığınız videoların içeriğinden ne kadar haberdarsınız? Ne yazık ki internet sitelerinde çocuklarımıza yönelik istismarlar mevcut ve çok masum görünen videoların, oyunların içeriğine bir bir işleniyor tüm bunlar. Çocuğunuzun gelişimini olumsuz yönde etkileyecek ve onu maruz bıraktığınız bu tür istismarlardan haberdar olsaydınız yine de ağlamasın diye verir miydiniz onun eline telefonu?

Sosyal medya hesapları... Çocuklarının kullandığı sosyal medya hesaplarından haberdar olmayan ana-babalar bir de haberdar olup o hesapları kontrol eden ana-babalar var. Arada kontrol ediyorsunuz, görünürde hiçbir şey yok ama çocuğunuz o hesapları kullanırken nelere maruz kalıyor, nelerle karşılaşıyor haberdar mısınız?

Çocuklarınız geleceğin birer yetişkin adayları. Onların gelişiminde etkisi olan ana-babalar! Çocuklarınızdan bihaber değil haberdar olun...

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.