İletişim, bizlerin dünyaya açılan kapısıdır. İletişim sayesinde yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürmemizde ki işlevsellik sağlanmış olur. Kendimizi ifade etme, istek ve ihtiyaçlarımızı karşılama, karşımızda ki kişilerle anlaşarak bağ kurma da iletişim sayesindedir. Hayatımızda bu kadar önemli bir yere sahip olan iletişim olgusunu doğru yöntemlerle gerçekleştirirsek  hem daha verimli hale getiririz hem de kalitesini yükselterek beklentimizin üzerinde bir fayda sağlamış oluruz.

Günümüzde iletişimin yüz yüze sağlanma oranı teknolojik gelişmeler sayesinde daha azdır. Sanal âlemde, sosyal medya seçeneklerinin sağladığı çeşitlilik, günlük yaşam akışında vakit yetmediği düşüncesi ile birileriyle görüşmede sanal yolun daha hızlı ve kolay gelmesi gibi faktörler sonucu insanlar bu yolla iletişimi daha fazla benimsemeye başlamış ve yaygınlaşmıştır. Bu da karşılıklı iletişimde (yüz yüze) verimlilik oranını düşürmektedir. Çünkü insanlar mesajlar yoluyla iletişimi sağlamakta ve karşılıklı konuşma ile iletişim oranı düşmektedir. Oysa ki en etkili iletişim şekillerinden biri birebir (yüz yüze) yapılan iletişimdir. Çünkü bu iletişimde duyguları ve düşünceleri ifade etmeye beden dilimiz de eklenmek de ve iletişim zenginleşmektedir. Beden dili konuşmamızı tamamlayan hatta etkisini ve kalitesini arttıran bir olgudur. Mimiklerimiz (yüz ifadeleri) Jestlerimiz (el kol hareketleri vs.) anlatmak istediğimiz konuda daha etkili olmamızı ve ilgiyi üzerimizde toplamamızı sağlayacaktır. Bu anlattığımız olayı özellikle haber spikerlerini takip ettiğimizde daha net görürüz. Haberde ki duyguyu yansıtmayı gayet iyi ayarlarlar örneğin üzüntü verici bir olay anlatırken, üzgün bir yüz ifadesi, daha yavaş bir konuşma, yüksek olmayan bir ses tonu anlatılan olayla bütünlük sağlar. Tam tersi olarak heyecanlı bir olay anlatımında daha canlı ve akıcı bir konuşma, ses tonunda yükselme, duruş ve bakışlarda canlılığı arttırma özelliklerini fark ederiz. Tüm bunlar bütünlük sağladığında izleyicinin ilgi süresi uzar ve haberin gerçekliği izleyiciye yansıtılmış olur. Eğer ki üzüntü verici bir olayı anlatırken gülümseme, ciddiyetsiz mimikler ,düz bir anlatım izleyiciyi bir anda iletişim bağını koparmasına ve başka bir seçeneği izlemeye yönlendirir. Çünkü inandırıcılık kaybolmuştur. Bundan anlaşıldığı üzere iletişim kendini oluşturan (Ses tonu, jest ve mimikler, konuşma şekli anki duyguyu yansıtabilme gibi faktörlerle bir bütündür.

  İletişim birçok faktörü içinde barındıran bir alan burada dikkat etmemiz gereken iletişimi nasıl etkili bir hale getirebiliriz bunun yollarını bulmak olmalıdır. Şimdi bunları belirli başlıklar altında inceleyim

ETKİLİ İLETİŞİM KURALLARI NELERDİR

1-Kendimizi İfade Etme: İletişimin asıl amaçlarından biri de kendimizi ifade etmek diyebiliriz. Kendimizi ifade etmek, isteklerimizi açıklamak, beklentilerimizi karşımızda ki kişiye anlatmak, karşılıklı iletişimde düşüncelerimizi belirtme konularını kapsamaktadır. Kendimizi iyi bir şekilde ifade etmenin yollarına değinecek olursak; çok karmaşık olmayan cümlelerle fikirlerimizi anlatmaya çalışmak karşı tarafça daha kolay anlaşılmamızı sağlayarak istek ve talebimize ulaşmayı kolaylaştıracaktır. İstek ve talep belirteceğimiz konularda direk konuyla ilgili kelimeler seçmeli, alakasız konulara girmekten kaçınmalıyız. Örneğin bir yere iş başvuru yapacağımızda önceliğimiz şartları öğrenip ona göre yol izlemek olmalıdır. Onun yerine karşımızda ki kişiye işin ayrıntı detaylarını öğrenmek sadece zaman kaybı olacaktır. Çünkü şartlarda bize uymayan yönler varsa zaten işimize yaramayan bilgilerle vakit kaybına yol açmış oluruz. Burada görüldüğü gibi günlük  hayatımızda da isteklerimizi ne kadar güzel ifade edersek sonuca ulaşmamızda daha kolay iletişim kalitemiz daha yüksek olacaktır.(Devam Edecek)